Rødekorsgenbrug.dk går i luften 1 maj.

Rødekorsgenbrug.dk går i luften 1 maj.

MORTEN STEENSGAARD – D. 17 MARTS 2023

 

Michael var en af de første, der med sine kolleger i Esbjerg, sagde ja til at udfolde og afprøve Røde Kors webshoppen: ”Vi var spændte, sådan er det jo, når man prøver noget nyt”, fortæller Michael, ”Vi annoncerede på frivilligjob.dk og så satte vi det samme link op på en lokal erhvervsskoles jobportal, for noget af det første vi tænkte var: Hvem er de nye frivillige til det her?”

”Inden der var gået en uge, havde vi allerede fået 3 henvendelser. Forskellige aldersgrupper og fra begge køn. Det spænder bredt, og så gik det ret hurtigt. Nu skal vi så i gang med den videre indskibning, i de opgaver de skal lave.”

Det er Michaels plan, at der skal være et lille team af 5 frivillige. De kan måske noget forskelligt, og i godt fællesskab omkring den nye opgave, lære af hinanden.

Men det er ikke kun de nye frivillige, der får en ny oplevelse: ”Vi ved allerede i dag, at vi har varer, som kan være svære at sælge lokalt, hvis man vil have den helt rigtige gode pris. Webshoppen når kunden der sidder i den anden ende af landet, og som pludselig kender, og er i din butik. Den kunde når din butik, bare med et klik, så dér er der altså virkeligt penge at hente.”

At nå en helt ny kundegruppe, og give folk i hele landet muligheden for at se hvad man tilbyder i sin butik, det kan noget helt nyt.

Michael har været i Røde Kors i 36 år, og netop det, at han kender tingene rigtigt godt, giver ham lysten til også at prøve nye veje: ”Vi skulle bare lige i gang, og det fik vi god hjælp til.”
I Røde Kors er der altid nogen, der kan hjælpe, og det er, når man står midt i udfordringerne, at man rigtigt oplever det stærke fællesskab, vi er en del af.