Samværdighed

Bliv samværsven i aktiviteten Samværdighed

Som samværsven bliver du matchet med et menneske, der kæmper med psykisk sygdom eller sårbarhed og som samtidig oplever ensomhed

Hvad skal jeg lave?

I bestemmer selv, hvad I gerne vil lave – det kan blot være en snak og en kop kaffe, et spil eller lidt håndarbejde, eller I kan beslutte jer for at gå en tur, tage i biografen eller måske spille badminton. Du kommer med interesse for at opbygge relationen, tålmodighed, interesse og nærvær, og på lidt længere sigt kan du måske være med til at bygge bro til fællesskaber i vedkommendes nærmiljø, så han/hun selv kan opsøge disse.

Hvad får jeg ud af det?

Du får fornøjelsen af at opleve at kunne gøre en kæmpe forskel for et andet menneske. Måske oplever du at I får en tæt relation; at der er en, der glæder sig til du kommer og som ’rykker sig’ og kan håndtere sin situation med større overskud.

Hvor lang tid skal jeg bruge?

Som samværsven skal du kunne afsætte 4 – 6 timer om måneden. I vil typisk være sammen et par gange om måneden og derudover mødes du med andre frivillige, der også er samværsvenner, hver anden måned til erfaringsudveksling og sparring.

Hvordan bliver jeg frivillig?

Hvis du ønsker at blive frivillig samværsven i aktiviteten Samværdighed i Esbjerg, er du velkommen til at kontakte aktivitetsleder Rigmor Jensen, på tlf. 2265 0287 eller mailen esbjerg.samvaerdighed@rodekors.dk.